smalle_banner_3.jpg

v.l.n.r. Sabine Stekelenburg, Marleen Plas, Geert Jan Lustig, Claire Joskin, Evelien Kastelein, Iris Faber

À propos de nous

Vorige besturen

Claire Joskin

Voorzitter

Hoi iedereen!
Mijn naam is Claire, ik ben 20 jaar en ik kom uit Bunnik. Ik woon al ongeveer anderhalf jaar op kamers in Utrecht, wat ontzettend leuk en gezellig is!
Ik ben inmiddels derdejaars Frans en hiernaast volg ik nog een bachelor Duits, deze combinatie bevalt me erg goed! Natuurlijk ben ik niet de hele tijd aan het studeren, ik spreek graag met vriendinnen af, werk in een boekwinkel, eet graag buiten de deur en verder vind ik het leuk om samen met Evelien te gaan sporten. De activiteiten die Cercle organiseert horen hier natuurlijk ook bij! Daarnaast is het natuurlijk geen verassing dat ik houd van alles dat met Frankrijk te maken heeft. Franse cultuur, Franse muziek, van Frans eten, Franse literatuur, en zo kan ik nog wel even doorgaan!
Dit jaar mag ik voorzitter zijn van deze vereniging, wat ik een grote eer vind! Vorig jaar ben ik secretaris geweest en ik vind het leuk om dit jaar weer in het bestuur aan de slag te gaan. Hopelijk wordt het net zo’n mooi jaar!
Ik hoop jullie allemaal te zien tijdens een van onze activiteiten!

Vorige besturen

Evelien Kastelein

Secretaris

Bonjour!
Mijn naam is Evelien Kastelein en ik ben 20 jaar. Al bijna 1,5 jaar woon ik in het mooie Utrecht. Daarvoor heb ik altijd in het Zuid-Hollandse Nieuwerkerk aan den IJssel gewoond. Ik ben nu derdejaarsstudente Frans en volg de educatieve minor. Ik houd van gezelligheid, lekker eten en drinken, films en van stedentrips maken: wat dat betreft ben ik bij Cercle op de goede plek! Verder sport ik bij het sportcentrum Olympos en geef ik bijles via een bijlesbureau.
Dit jaar ben ik secretaris binnen het bestuur van Cercle. Als secretaris maak ik o.a. notulen tijdens de vergadering, houd ik de mail in de gaten en verstuur ik de Nouvelles. Vorig jaar zat ik ook in het bestuur van Cercle, maar dan als commissaris svMT. Dit jaar is dat Sabine! Binnen het bestuur van het svMT was ik toen ook secretaris.
Als jullie vragen hebben, dan kunnen jullie me aanspreken tijdens de activiteiten of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Leuke ideeën of tips voor de Nouvelles zijn natuurlijk ook altijd welkom. Ik hoop dat Cercle samen met jullie weer een mooi jaar tegemoet gaat!
À bientôt!

Vorige besturen

Iris Faber

Penningmeester

Hoi allemaal!
Ik ben Iris en ik ben 20 jaar oud. Ik woon nu zeker 1,5 jaar in deze prachtige en levendige stad. Ik kom oorspronkelijk uit Doetinchem (in het Óósten van het land).
Ik zit in het tweede jaar van deze studie en vind het super leuk! Naast mijn studie werk ik nu twee avonden in de week in een super gezellig restaurant, doe ik aan fitness, borrelen, met vrienden afspreken en help ik dus bij Cercle. Vorig jaar heb ik in de Activiteitencommissie meegeholpen met het organiseren van allerlei leuke activiteiten. Dit was echt super leuk om te doen. Helpen bij Cercle is echt een aanvulling van de studie, je doet iets wat studiegerelateerd is, raakt betrokken met studenten van de andere jaren (en zelfs andere studies) en helpt mee met hele leuke activiteiten. Ook dit jaar wilde ik graag wat bij Cercle doen en ben ik, jawel, penningmeester! Dus ik mag nu eens met cijfers bezig zijn i.p.v. letters. Dit jaar wordt het wel wat spannender aangezien we de grote Parijsreis in aantocht hebben, maar ik denk dat dit helemaal goed gaat komen. Ik heb super veel zin in het aankomende jaar!

Vorige besturen

Marleen Plas

Commissaris Activiteiten

Bonjour à tous!
Mijn naam is Marleen Plas en ik ben 20 lentes jong. Ik woon nu al iets meer dan een jaar op kamers in Utrecht, maar ik kom eigenlijk uit Coevorden (Drenthe). De meeste weekenden ga ik nog wel even terug om o.a. van de prachtige Drentse natuur te genieten! In mijn vrije tijd spreek ik graag met vrienden af om gezellig te eten en wijntjes te drinken, uit te gaan (en weer wijntjes te drinken) of om gewoon even bij te kletsen. Daarnaast houd ik ook van wandelen, skeeleren, winkelen (welke vrouw niet), (tijdschriften) lezen en natuurlijk van de Franse taal en cultuur!
Ik ben momenteel tweedejaars en ga daarnaast dit jaar aan de slag als commissaris activiteiten. Samen met de activiteitencommissie van Cercle ga ik dit studiejaar zoveel mogelijk leuke en interessante activiteiten organiseren. De gezellige borrels en de wijnproeverij zullen ook dit schooljaar niet ontbreken! Verder worden er natuurlijk ook andere activiteiten georganiseerd. Via de Facebookpagina van Cercle blijven jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, want naast studeren moet er natuurlijk ook tijd over blijven voor ontspanning. Ik hoop jullie dan ook allemaal zoveel mogelijk te zien bij de activiteiten. Ik heb er in ieder geval super veel zin in!

Vorige besturen

Geert Jan Lustig

Commissaris Reizen

Hoi!
Ik ben Geert Jan en ik ben 19 jaartjes oud. Dit jaar ben ik tweedejaarsstudent Frans in het altijd supermooie Utrecht. Ik woon nog thuis bij mijn ouders in Zeist en ik ben ook nog van plan daar voorlopig te blijven wonen haha. Ik hou enorm van Frankrijk, Franse muziek, Frans eten, de Franse taal, maar ook van luchtvaart, muziek maken gewoon gezellig borrelen met mijn vrienden!
Binnen het bestuur ben ik verantwoordelijk voor de reiscommissie. Dit jaar organiseren wij twee reizen, een dagreis rond kerst naar Brussel en een 5-daagse reis in april naar de stad van de liefde, het prachtige Parijs! Die twee reizen worden onvergetelijk, dus meld je meteen aan als de inschrijving open wordt gegooid!
Verder doe ik in mijn vrije tijd enorm veel dingen, teveel om op te noemen, dus het lijkt me leuk je een keer in real life te spreken!
We gaan er een fantastisch jaar van maken en hopelijk tot ziens op een activiteit van Cercle of tijdens een geweldige reis!

Vorige besturen

Sabine Stekelenburg

Commissaris svMT

Salut!
Mijn naam is Sabine Stekelenburg, ik ben 19 jaar en woon in Oudewater, een plaatsje tussen Utrecht en Gouda. Ik houd van kunst, zowel om te bekijken als te maken, lekker eten, goede films, zeker als deze afkomstig zijn van Tim Burton, en het gaan van concerten. Daarnaast probeer ik één keer per week te sporten (ter compensatie van het eten), maar dit schiet er vaak bij in. Ik heb immers ook nog tijd nodig voor mijn bijbaantje in de supermarkt, om al die concerten te kunnen bekostigen.
Ik zit nu in mijn tweede jaar van de studie en heb gekozen voor de literatuurrichting, maar eigenlijk had ik alles wel willen volgen, want het is allemaal veel te interessant. Cercle is voor mij een goede en leuke manier om je medestudenten beter te leren kennen en een bron van ontspanning vanwege haar vele, gevarieerde en vaak Frans gerelateerde activiteiten.
Mijn functie binnen Cercle is die van commissaris svMT (samenwerkingsverband Moderne Talen). Dit houdt in dat ik contact hou met de andere talenopleidingen. Het leukst hieraan vind ik dat je op deze manier ook in contact komt met mensen van andere talenstudies die je anders nooit zou zien. Ons doel is om met elkaar overkoepelende, wat grotere activiteiten te organiseren voor alle talenstudenten, aangezien talenstudies vaak klein zijn. Denk bijvoorbeeld aan een kerstgala, workshops of lezingen. Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden? Geef onze Facebookpagina dan even een like en houd de Nouvelles van Cercle in de gaten!
Hopelijk tot snel bij een van de activiteiten van Cercle en/of svMT!