smalle_banner_1.jpg

v.l.n.r. Jarrish Ramcharan, Marleen Plas, Geert Jan Lustig, Jessie Colijn en Sanne Schooten

 À propos de nous

 

Bestuur

Geert Jan Lustig

Voorzitter

Bonjour à tous et à toutes!

Ik ben Geert Jan en ik ben 20 jaar. Dit jaar ben ik derdejaars student Frans in het altijd supermooie Utrecht. Ik woon nog thuis bij mijn ouders in Zeist. Ik hou enorm van Frankrijk, Franse muziek, Frans eten, de Franse taal, maar ook van luchtvaart, muziek maken, gewoon gezellig borrelen met mijn vrienden en socializen!

Dit jaar zit ik voor het tweede jaar in het bestuur van Cercle en ik ben de trotse voorzitter van onze prachtige vereniging. Samen met mijn 4 andere bestuursleden sta ik dit jaar aan het roer van Cercle en willen we Cercle weer een enorme boost geven. We leven toe naar ons tweede lustrum eind 2017 en we willen Cercle nog meer op de kaart zetten, binnen de Universiteit, maar ook zeker daarbuiten! Ik ben van plan me hier keihard voor in te zetten en heb er ontzettend veel zin in!

Verder doe ik in mijn vrije tijd enorm veel dingen, teveel om op te noemen, dus het lijkt me leuk om je een keer in real life te spreken! We gaan er een fantastisch jaar van maken en natuurlijk tot ziens op een activiteit van Cercle of tijdens een geweldige reis!

 

Bestuur

Marleen Plas

Secretaris

Salut!

Ik ben Marleen Plas en ik ben 21 jaar. Ik woon nu al iets meer dan twee jaar in Utrecht, maar ik kom eigenlijk uit het kleine dorpje Steenwijksmoer (Drenthe). Twee totaal verschillende werelden, maar het went snel! Ik waag me tegenwoordig aan de drukste fietspaden en fiets soms zelfs al door rood, haha! Doordeweeks geniet ik dus van de mooiste en gezellige stad van Nederland, maar de meeste weekenden zoek ik toch nog even de Drentse rust op. Ik hecht namelijk veel waarde aan de vrienden, familie en lieve vriend die ik daar heb wonen. In mijn vrije tijd spreek ik daar, maar ook in Utrecht graag met vrienden af om gezellig bij te kletsen, wijntjes te drinken, te eten, uit te gaan en dus weer wijntjes te drinken! Daarnaast houd ik ook van wandelen, yoga, dansen (in de kroeg), winkelen (welke vrouw niet), (tijdschriften) lezen, schrijven en natuurlijk van de Franse taal en cultuur! Ik word oprecht gelukkig van de Franse taal spreken. Het kunnen communiceren in een andere taal geeft mij een heel vrij gevoel. Grenzen vervagen letterlijk en je krijgt er echt een flinke dosis zelfvertrouwen van!

Ik zit nu in mijn 3e jaar van de studie en dit wordt alweer mijn tweede bestuursjaar! Vorig jaar is dus zo goed bevallen, dat ik niet twijfelde over een tweede jaar. Ik was toen Commissaris Activiteiten en dit jaar ben ik de Secretaris! Echt een leuke nieuwe uitdaging! Samen met het bestuur ga ik onder andere proberen de maandelijkse nieuwsbrief, de "Nouvelles", nieuw leven in te blazen. Hier hebben wij jullie hulp ook voor nodig! We staan natuurlijk open voor ideeën en zijn altijd op zoek naar leuke verhalen. Gewoon mailen als je een briljante column, een mooi verhaal of leuke tips hebt. Dan gaan we er samen mee aan de slag!

Geniet van de studie, de mensen, de stad en alles wat er de komende tijd op jullie pad komt. De tijd gaat (helaas) zo snel voorbij... Vergeet vooral ook niet om te ontspannen, dus graag tot ziens bij de borrels en activiteiten!

Bisous!

 

Bestuur

Jessie Colijn

Penningmeester

Salut!

Mijn naam is Jessie Colijn. Ik ben twintig jaar en ik woon in het mooie Nieuwendijk, een plaatsje bij Gorinchem in de buurt. Er zijn echter wel plannen om eventueel naar Utrecht te verhuizen!

Ik zit in het tweede jaar van de opleiding en naast Frans studeer ik ook Nederlandse taal en cultuur. Deze combinatie bevalt me tot nu toe erg goed! Daarnaast heb ik een bijbaantje in de supermarkt en volleybal ik op redelijk hoog niveau. Verder doe ik graag leuke dingen met vrienden en houd ik, zoals het elke student Frans betaamt, natuurlijk van een wijntje (of meer) op zijn tijd!

Na vorig jaar in de Activiteitencommissie te hebben gezeten, heb ik dit jaar plaatsgenomen in het bestuur als penningmeester. Een mooie uitdaging! Daarnaast is het ook leuk om weer eens met cijfers te werken, in plaats van alleen maar met letters. Naast mijn functie als penningmeester, vertegenwoordig ik Cercle ook binnen svMT, het samenwerkingsverband Moderne Talen. Hier ben ik verantwoordelijk voor het organiseren van het kerstgala (dus komt allen!).
Ik heb erg veel zin in het komende jaar en ik ben er van overtuigd dat we met zijn allen iets heel moois gaan neerzetten! Ik hoop jullie allemaal snel te zien bij de activiteiten van Cercle!

Bestuur

Jarrish Ramcharan

Commissaris Activiteiten

Bonjour tout le monde!

Ik heet Jarrish Ramcharan en ik woon in het o zo mooie stadje Oudewater. Ik ben 19 jaar oud en ik zit in het tweede jaar van de geweldigste studie die er bestaat. Ik heb gekozen voor het taalkundepakket én ik ga dit jaar beginnen met de educatieve minor, waar ik enorm veel zin in heb. Studeren is natuurlijk niet het enige wat ik doe. Naast mijn studie houd ik van feestjes, chillen met vrienden, familie, films, (franse) muziek, lekker eten en reizen. Ook heb ik tijd om te werken bij een bedrijf op kantoor. Dit jaar heb ik het geluk deel uit te mogen maken van het bestuur van Cercle. Ik heb de functie van Commissaris Activiteiten, waarmee ik dus óók het geluk heb om deel uit te mogen maken van de activiteitencommissie! Samen met de AC zal ik dit jaar enorm veel leuke, leerzame, maar vooral gezellige activiteiten organiseren. Jullie hoeven je dus niet te vervelen naast je studie!

 

Ik heb er in ieder geval heel erg veel zin in en ik hoop jullie allemaal te zien tijdens de Cercle-activiteiten!

Bestuur

Sanne Schooten

Commissaris Reizen

Salut!

Mijn naam is Sanne en ik ben 20 jaar. Inmiddels woon ik alweer bijna een jaar in het mooie Utrecht, maar oorspronkelijk kom ik uit Zwolle, waar ik in het weekend ook nog wel veel te vinden ben. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met vrienden af te spreken en bij te kletsen, (Franse!) wijntjes te drinken, te lezen en ik hou ook erg van muziek, stedentrips en spontane etentjes. Verder volleybal ik bij Van Slag en probeer ik ook nog samen met een studiegenootje te sporten bij Fit For Free. Daarnaast geef ik bijles bij twee huiswerkinstituten en natuurlijk hou ik van alles wat met Frankrijk of Frans te maken heeft.
Dit jaar zit ik in mijn tweede jaar van deze leuke studie en ben ik mentor van de eerstejaars. Binnen Cercle ben ik dus bestuurslid als Commissaris Reizen, maar ik was ook lid van de introductiecommissie. Als Commissaris Reizen ben ik voorzitter van de Reiscommissie en organiseer ik samen met mijn commissieleden de dagreis en de meerdaagse reis, die dit jaar voor het eerst niet Parijs als bestemming zal hebben.
We gaan er een fantastisch jaar van maken samen en ik hoop je snel te zien bij één van onze activiteiten en natuurlijk tijdens een onvergetelijke reis!